About katalog tasarımı

Scribus : Linux için yapılmış Scribus Adobe InDesign’ın karşılığı olarak düşünebilirsiniz. Açık kaynak ve bedava olması ve topluluk tarafından desteklenmesi softwareın bir çok eklenti ve geliştirme araçlarına sahip olması öne çıkan özellikleri olarak düşünülebilir.

InkScape : Illustrator planının alternatfi olaran Inkspace, vektör bazlı olarak profesyonel katalog ve broşür tasarımları için tüm araçlara sahiptir. Yazılım bu arada tamamıyla bedava.

Genellikle, bir şirkette bir ya da iki kişi bu paketleri kullanmakta gerekli uzmanlığa sahiptir. Şayet bu kişilerin pozisyonu değiştirilirse ya da yerine başkaları işe başlarsa bu here yeterlilikler kaybolur.

Yazılım size yıllık üyelik ücreti ile satılır. Fiyat oluşturmak istediğiniz dosyanın türüne göre değişir ve dokügentleman kurulumu, projenin gelişimsel bakımı ve hızlı müşteri hizmetleri (telefon ya da e-posta ile) bu fiyata dahildir.

Ayrıca baskı teknikleri de farklıdır. Ofisinizde ki yazıcılardan yazı boyutu, genel tasarım değerlendirmesi yapmanız yeterli olacaktır. Fakat renk ve kapak provası için matbaa ile görüşmekte fayda vardır.

Örneğin, söz konusu marka, nominal bir marka ise genel tasarım konsepti aynı düzlemde olmalıdır.

Adetli basıma ihtiyaç duymalarına rağGuys birim maliyetlerde Dijital Baskı’ya göre çAlright avantajlıdırlar.

Ofset baskı ile matbaa en az five hundred adet A4 katalog basabilirken ki bir çok matbaa en az 1000 adet isteyecektir, dijital baskı ile 25 adet hemen kataloğunuza ulaşabilirsiniz. Dijital baskı ürünlerin doğal olarak birim maliyetleri ofset baskı birim maliyetlerine göre daha yüksektir.

Ofset baskıya gidecek ve basılacak bir katalogda kullanılacak olan fotoğrafların renk modları CMYK olmalıdır.

: Kurumsal tanıtım ve reklam araçlarından bir diğeri de sunum dosyası ya da diğer adıyla da denilmektedir. Farklı boyut ve ebatlarda, kalın gramajlı kağıtlara basımı yapılabilen firmaların ve ya şahısların broşür, flyer ve tekliflerinde ürünlerin tanıtımında kullanılır.

Zaman açısından yazıcınıza fazla baskı uygulamayın, çünkü mürekkeplerin kuruması ve ciltleme sorunları gibi sorunların ortaya çıkma riskini artırırsınız. Bazı süreçleri hızlandırmayı başarabilirsiniz, ancak hoş olmayan sürprizlerle de karşılaşma riskiniz yüksek olur.

Eklemek istediğimiz bilgiler müşteri bu kataloğa ne şekilde başvuracağı dikkate alınarak organize edilmelidir. Bu noktada, birçok faktörü göz önünde bulundurmanız gerekir: müşteri ürünleri kategorilere göre mi yoksa her bir sayfayı tek tek gezerek mi arayacak? Müşteri basılı bir katalog mu yoksa dijital bir versiyon mu tercih ediyor?

Sahip olmanız gereken yeterlilikler “kullan ya da unut” cinsindendir. Yılda bir ya da iki katalog hazırlıyorsanız, bu bilgiler kolayca unutulabilir.

Basılı kataloglara göre maliyet açısından daha uygundur. Hem baskılı hemde on the net olarak kullanılabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “About katalog tasarımı”

Leave a Reply

Gravatar